Resepi Mee Suah Simple

Resepi Mee Suah – Assalamualaikum…Cerita aku mahu untuk mengemaskini entry lain, tapi apabila saya melihat pada saya gambar Suah’s, terus menelan ailio dan tidak teragak-agak. Rasa seperti saya perlu mengulangi lagi kerana mee Suah ni kote kot? Ada anda pernah dimakan? JAP lagi saya berkongsi resepi mee suah goreng supaya anda boleh mencuba kerana mee yang Suah ingin membuat Anda gembira. Bahan kecil dan mengambil banyak masa. Ini bermakna jika seseorang mahu datang rumah, beri mee Suah yang banyak kerana dia ingin membuat dia hanya suka memasak saya Maggie je. Segera sedia dan paling penting adalah SEDAP. Jika saya katakan selamat tinggal, maka anda perlu percaya. ok? Buat ajar aku yang Kaklong aku Suah ni tapi aku garu sendiri kasik melihat poyo lagi sedikit. Jadi itulah sebabnya versi naik taraf kerana resepi mee suah untuk bayi asal menggunakan dada ayam dan bebola ayam. jom kita lihat bahan-bahan resipi mee suah sedap dan simple.

Resepi Mee Suah
Resepi Mee Suah

Bahan-bahan resepi mee suah chinese style :

 • Mee Suah
 • Bawang 6 ulas + bawang putih 2 ulas + lada hitam 2 sudu besar (ditumbuk)
 • Ayam
 • Bebola ayam
 • Cendawan Tiram
 • Kiub ayam Knorr
 • Minyak untuk tumis
 • Garam
 • Air
 • Daun sup & bawang goreng
 • Sambal Kicap (pedas lada + bawang putih + kicap manis + gula + air limau yang lembut)

Cara membuat resepi mee suah chinese style :

 1. Mula haba minyak dan kacau goreng dalam bahan-bahan. Menembak sehingga bau dan bawang kering. Apabila adalah bau dia adalah merenung?
 2. Kemudian masukkan ayam. Aku dulu ketat hari. Jika anda suka, guna dada ayam. Tunggu sehingga air ayam segar ditambah ke dalam air. Rahsia adalah untuk masak bau yang busuk.
 3. Kemudian masukkan air dan cuba ayam. Bagi paket-paket 3 saya Suah, saya masukkan 4 kiub ayam. 3 paket adalah mencukupi untuk 8 orang makan.
 4. Ianya cepat masak, air siap buat pertama kalinya. Jika anda tidak ingin menunggu air untuk mencegah.
 5. Masukkan bebola ayam dan Cendawan Tiram
 6. Taburkan garam
 7. Masukkan saya Suah dan akhir sekali Tabur sup dan bawang goreng. Siap!
 8. Jangan lupa sos sos.

Read More : Resepi Mee Hong Kong Sedap

Nota resepi mee suah cina : mee Suah suka saya Maggie. Beliau diserap air dan swirled. Saya cadangkan, jika anda hendak makan, ambil sedikit sos dan masukkan dalam periuk lain hanya masukkan saya Suah. Kerana saya Suah ingin makan dia, mendapatkan panas dan memukul dengan serta-merta. Jika dia tidak mempunyai bunga, ianya tidak bagus. Jangan letakkan 3 paket sekali gus. Dan jika anda membuat saya, Terdapat banyak air. Sekiranya anda membuat sup biasa, kuantiti air adalah separuh untuk sup biasa. Demikian resepi mee suah simple dan sedap, semoga bermanfaat dan Anda juga bisa mencuba Resepi Mee Hoon Goreng Putih

Incoming search terms:

One thought on “Resepi Mee Suah Simple

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *